Volontärresa, varför så dyrt?

Jag grubblade länge över varför volontarresor.se, goodtravel.se t.ex. tar så gruvligt betalt för sina volontärresor som de arrangerar. Jag kan för mitt liv inte förstå var pengarna går.
 
Min jakt började som jag sa i föregående inlägg från google, till något forum med samma sökord som jag "gratis volontärresor". Nu i efterhand förstår jag självklart att det finns ju ingenting som heter gratis, det är omöjligt att komma runt vissa kostnader. Men jag ska visa er vad ganska enkelt arbete egentligen betalar sig för att hitta alternativ till de ledande volontärresorarrangörerna. Det var enkelt bara man finner rätt ställe att leta på.
 

Det stör mig någon ofantligt varför det ska vara så dyrt att resa med några av de stora organisationerna. Var tar pengarna vägen? Vem är det som tjänar på det, organisationen, arrangören eller är det barnen? Vem är det som vinner på det. För mig är det i alla fall viktigt att veta, så jag tänkte spela med öppna kort och berätta vad jag betalar för och vad jag får, jämförelsevis med volontärresor.se. Samma restid och liknande arbetsuppgifter.
 
Volontärresor.se
8 veckor
13 900 kronor
 
Detta ingår inte:
Flyg, vaccin, försäkringar.
 
Så här ser min kostnad ut när jag åker till Ghana tillsammans med ingen arrangör alls, utan sköter allt med min kontakt på TANF
 
TANF
8 veckor
6 798 kronor 
 
Detta ingår inte: 
Flyg, vaccin, försäkringar.
 
Det jag vill komma fram till är att det finns ingen anledning till att åka med de större arrangörerna om man inte är ute efter 100% trygghet eftersom det är mer än dubbelt så dyrt. Vart hamnar de pengarna? Jag reser med samma förutsättningar där jag har boende och mat inkluderat och transport till och från flygplatsen. Men självklar ingen lyx, men det hade jag absolut inte väntat mig.
 
Exakt hur mycket min volontärresa kommer att kosta kommer jag gå igenom sedan, min resbudget. 
 
Med det här inlägget vill jag inspirera människor till att göra liknande resor som den jag ska göra, och då kan jag varmt rekommendera http://www.workaway.info/som är enkel och det finns stora möjligheter att hitta något intressant att ta för sig där var som helst i världen. Det kostar dock runt 180 kronor för att få medlemsskap så du kan kontakta organisationerna själv, men söka kan man göra fritt helt gratis.

Kommentera här: