Nu har vi en skola på gång!

Ibland sker det helt fantastiska saker och den här hösten är inget undantag.
 
Sedan jag kom hem från Ghana efter mina två månader där som volontär har jag varit väldigt engagerad i vad som händer i projektet jag var involverad i, organisationen TANF (mer info här). Projektet står ju aldrig still, det händer alltid nya spännande saker, och en av de saker jag visste vad på gång redan när jag var där var att göra något eget, något väldigt stort för organisationen...
 
TANF på Wisdom Academy där jag även arbetade
När jag var i Ghana tecknade vi en sjukförsäkring för alla våra barn, vilket kan vara skillnaden mellan liv och död här i Ghana. Här håller de stolta upp sina kort. 

Våra volontärer har stöttat skolorna i Oyarifa-Teiman, här har vi Yves i sin klass.
 
TANF har under alla år de funnits till, hjälpt otaligt många ungar, placerat över 20 barn i skola som tidigare inte haft råd att gå dit, av olika anledningar. Dessa barn arbetade jag väldigt nära varje dag under min tid i Ghana och många av dessa barn har idag faddrar som TANF har administrerat. Jag är tillexempelt fadder till Aaron, en kanonkille på 5 år och klarar sig väldigt bra i skolan idag. TANF har också jobbat hårt med att anordna informationsmöten för skolor och barn och för vuxna som kan handla om t.ex första hjälpen, kolera, malaria men även kvinnomöten s.k "women empowerment". Allt detta är tack vare all hjälp de kunnat få finansiellt utifrån av insamlingar och volontärer. Människor har rest från alla världens hörn till Ghana för att hjälpa till i alla projekt.
 
TANF med volontärer arbetar för att städa upp och sanitera ett område i Ghana för att belysa problemet med kolera som tyvärr skördar många liv i Afrika än idag.
Ett informationsmöte på Wisdom Academy, en distriktssköterska pratar om kolera.
Med stöd från alla donationer kunde vi ta våra fadderbarn till stranden en dag i Accra, vissa av dessa barn har aldrig sett havet förut. 
Yves på ett Firt Aid-möte i Gomoa där TANF kunde sponsra flera skolor med ett första hjälpen-kit vilket är betydande för skolorna.
 
Hjärnan och eldsjälen bakom alla dessa hjältedåd är den hårt arbetande Rev. Laud, för mig P.Laud eller Kwaku. Han är den absolut varmaste och godhjärtade människa du kan tänka dig som har dedikerat sitt liv för att förbättra livet och levnadsvillkoren för människorna i samhället Oyarifa-Teiman i Accra, men även utanför i andra regioner i Ghana. Jag ser det som en ära att få ha arbetat vid hans sida i två månader i våras, mitt livs viktigaste resa. Jag har full förtroende för allt han gör. Han är en stor man trots sin unga ålder.
 
Alltid med ett stort leende på läpparna, det finns inget stopp på den här killen.
 
Nu har organisationen TANF nått en väldigt viktig punkt i sin fortsatta resa för att kunna hjälpa fler barn. TANF och Laud har förhandlat fram en bit mark som vi ska få köpa. Planen är att där bygga en skola i TANFs regi, för att sedan utveckla detta till att bygga även ett barnhem.
 
Marken är 100*300 meter stort, motsvarande nästan 3 stycken fotbollsplaner. Kostnaden för detta är 15 000 GHC vilket är ett väldigt bra pris, ungefär 30 000 svenska kronor. Vid två tillfällen har marken betalats av, 8 500 GHC har betalats där nu 6 500 GHC återstår, ca 13 000 kronor. Men nu är det bråttom! Det återstående måste betalas snarast för att marken ska bli vår!
 
Vill du vara med att bidra till detta fantastiska köp som kommer ge blir barn en möjlighet att gå i skolan och i framtiden även ge barn som verkligen behöver det ett hem?
 
Min plan är att återvända till Ghana efter årsskiftet för att följa upp projektet ytterliggare och förhoppningsvis då även ha en skola att bygga!
 
SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT BIDRA!
 
Eftersom det brinner lite i knutarna och det tar lite extra dagar att få ner pengarna till Ghana så tar jag gärna emot bidragen till mitt konto som jag har öppnat just för detta ändamål. Har ni några frågor kring detta får ni gärna kontakta mig på emilotte.persson@gmail.com eller på facebook. Märk gärna ert bidrag med ert namn så jag kan meddela att jag mottagit insättningen. Komt ihåg att inget belopp är för litet!
 
Clearingnummer 5699 Kontonummer 33 224 63
Bank SEB

Kom igen, nu kör vi! Nu bygger vi en skola!
 
 
Med kärlek,
Emilotte
Ambassadör för TANF i Sverige