Sjukförsäkringar och en massa ungar

Idag vaknade jag innan sju och visste att det skulle bli en hektiskt dag och att jag skulle bli totalt utpumpad. Vi skulle ta våra fadderbarn, tror de var 15 stycken totalt i varierande åldrar, Ghana sjukförsäkrings-registrering i Adenta, 15 minuters bilväg från skolan. Därför var jag uppe tidigt, laddade magen med banana-pancakes något jag blivit en specialist på sedan jag kommit hit. Har allmänt blivit speciellt bra på att laga mat helt utan recept och utan de ingredienser vi är vana vid att ha hemma. Så med lite mjöl, ägg, konservmjölk (tror det är kondenserad mjölk typ) och ett par små bananer kan man göra underverk på morgonen. Sedan var det dags att ladda bilen full med ungar och köra iväg. Mellan tio och fyra var bara en låååång väntan i kö på detta instängda och trista ställe, det var svårt att hålla barnen i schack. Även om det var jag, Laud och Gordon så var det ibland lite överväldigande.
 
Men jag är glad att barnen nu är sjukförsäkrade, och inte kostar det så mycket. Jag tror att Laud uppskattar att det kostar ca 20 GHC, alltså typ 50 kronor att försäkra en unge för fem år. Det täcker all sjukvård, och till och med vissa mediciner. Detta måste förnyas varje år
 
till en mindre avgift. Så barnen har idag blivit fotade och de har fått ett varsitt kort och jag, Laud och TANF kan bara sträcka upp händerna i luften och tacka alla som har gjort detta möjligt för dessa barn!
 
De är inte de vackraste i världen, men de smakar desto godare.
Jag och Annabel. Annabel behöver förörvrigt en fadder. Om det är någon som är intresserad av att bli fadder till en urmysig tjej på 8 år, världens goaste leende får gärna kontakta mig eller Laud på TANF. Att bli fadder kostar 40 USD i månaden och täcker precis allt för dessa barn.
 

Jag åker till Kokrobite imorgon, den här gången blir jag ensam och den här gånger ska jag sträcka ut mig min lata kropp på Kokrobite garden och äta god italiensk mat dagarna i ända och köpa souvernirer och njuta av min sista helg i Ghana. Jag är värd det, jag är värd det! Så vi hörs efter helgen. Puss och kram!