Toscana

Godkväll bloggläsare,
 
Snart är det inte långt kvar tills jag reser, 61 dagar. Jul, nyår och hela januari så vips kommer jag ju stå där på terminalen med svettpärlor i pannan, ryggsäcken över axlarna och med ett krampaktigt grepp om pass och flygbiljetterna. Och så kommer jag känna efter om mobilen är med säkert tusen gånger. Senast jag reste själv var till USA i våras. Till Los Angeles och hem från Miami själv. Jag kommer ihåg vilken kick det var! Och hur stolt jag var som hittade överallt utan svårigheter. Det enda som är så djävulskt när man flyger ensam, och man sitter på fönsterplatsen, är om man blir akut kissnödig och så sitter sina grannar och sover. Haha, tro mig. Det hände på planet mellan Stockholm och Heathrow sist. Fy satan, det var obehagliga tre timmar, tack gode gud att det inte var längre än så! 
 
Och på tal om att resa så sorterade jag lite bilder ur telefonen precis och kom över bilderna från Toscana från i somras. Toscana är lätt top 3 resor jag gjort i mitt liv. Jag tyckte det var helt fantastiskt! Det var jag, Simon och vår Fiat Panda som vi hyrde i 10 dagar. Tillsammans åkte vi och åkte, såg sådana fantastiska städer i sagolika landskap. Det var ibland för bra för att vara sant. Vi började i södra Toscana, Maremma och bilade sedan upp mot Pistoia, som ligger mellan Pisa och Florens. Vi hann se städerna Campiglia Marittima, Manciano, Pitigliano, Siena, Volterra, Vinci, Pistoia, Lucca, Florens, San Gimignano och Pisa på dessa dagar. Ganska okej va?
 
Vid sådana här tillfällen önskar jag att jag var en duktig fotograf. Med en iPhone tar man ju inga mästerverk direkt, och den magiska stämningen är svår att få på bild. Men jag tänkte bildbomba ändå! 
 
Första stopet på väg från flygplatsen i Pisa ner till Maremma; Campiglia Marittima
Bedårande utsikt från vår balkong när vi bodde på vingården Vini Montauto, La Roca Dei Briganti
På vägen ner till Pitigliano blev vi slagna av denna bedårande vy
...
Pitigliano, denna stad tog mig verkligen med storm. Magiskt.
Pitigliano
Pitigliano
Pitigliano
Pitigliano
Pitigliano
Våran älskade Fiat Panda
Vi hade lägenheten på övervåningen, med hela balkongen bara för oss. Magiska kvällar där uppe.
Tuscany by horse
Siena
Siena
Utsikten från vägarna upp mot Volterra var så man nästan kunde börja gråta och bli religös
Volterra
Från Volterras topp
Våran utsikt om dagarna innan vi gjorde våra dagsutflykter
Jag fotade maten varenda dag och gjorde en serie om detta på instagram, såhär såg en lunch ut!
Märklig stad Pistoia, men vi blev lite kära i den ändå. 
Amfiteatern i Lucca, stor och myig stad. Resans bästa maträtt åts här.
Firenze, Florens
Santa Maria del Fiore, Florens
Santa Maria del Fiore, Florens
Ponte Vecchio, Florens
San Gimignano, tornens stad
San Gimignano
San Gimignano
San Gimignano
Lutande tornet i Pisa
 
Ett urval av ca 600 bilder som togs dessa 10 dagar. Ni förstår hur mycket det fanns att se? Det fanns så mycket att man blev enormt kräsen och tillslut blev allt så vackert att man tänkte "nä, nu orkar jag inte mer". Det blev nästan lite kaka på kaka när vi kom till Florens och det var 40 grader varmt. Dit måste jag tillbaka för övrigt och trängas bland turisterna. Men kanske en vintermånad då.
 
Vi bodde på två ställen, 4 nätter på en vingård i södra Toscana. Där hade vi en stor och mysig lägenhet. Och sedan 5 nätter i en liten liten by uppe på ett berg, San Baronto. Där bodde vi ovanpå en restaurang med pool på taket med den bedårande utsikten över Pisa-provinsen. Extremt god mat, varmt och skönt (för varmt på dagarna dock, men härligt varmt på kvällarna). Och vinet var ju en stor del till varför man åkte dit. Jag kunde knappt tro mina öron när jag hörde mig själv säga efter jag luktat på vinet sista kvällen på en restaurang i San Gimignano: "Mmm, det luktar som mogna bananer". 
 
Toscana rekommenderar jag starkt. Man behöver verkligen inte vänta på att bli pensionär. Det är verkligen livskvaitét att sitta på balkongen och mysa med vin från lokala vingården och lokala ostar man köpte på en uritaliensk ostaffär där de inte kan ett ord engelska . Åh, jag kan fortsätta snacka om detta i evigheter. Åk dit!
1 Anna:

skriven

Ser väldigt mysigt ut! :)

Svar: Riktigt mysigt faktiskt! Tack för att du läser bloggen! /Emilotte
Emilotte

Kommentera här: