vaccin, vaccin

Goddagens alla mina besökare!
 
Idag är det fredag och det är helt vansinnigt hur tiden bara flyger fram. Igår var det 12 veckor kvar tills jag åker, nedräkningen har nått 83 dagar kvar. Och igår var en ganska jobbig dag för mig. Jag får tokjuck på min bank och banken i Ghana. Helt otroligt hur svårt det ska vara för att få flytta över lite pengar! Här hemma är man ju van med ett clearingnummer och lite andra siffror, ett meddelande, signera och sedan skicka så är pengarna framme nästa dag.
 
Att sända pengar utomlands - och speciellt ett land som Ghana kan vara det mest omständiga jag varit med om. Först får du inte genomföra transaktionen via internetbanken utan måste ringa SEB för att få den genomförd. Ett litet missförstånd mellan mig och Rev. Laud där jag skrivit honom som mottagare och inte organisationen TANF kan sabotera hela transaktionen. Inte nog med att det kostade mig 200 kronor bara för att få ner pengarna, kan jag nu får behöva betala 50 kronor i växlingsavgift ifall pengarna kommer tillbaka till mig. Och för att testa att skicka igen kostar 200 kronor en gång till. Plus att jag kan förlora en del på växelkursen. Helt hopplöst! Och för att "rätta" mitt misstag och för att min bank ska skicka ner ett meddelande till den Ghananska banken kostar 500 kronor. 500 kronor, det är ju helt bisarrt!
 
Just nu gnuggar jag bara mig i pannan och hoppas att allt löser sig. Rev. Laud på TANF kämpar för att få sin bank att släppa in pengarna, men osäkert om det kommer att funka. Det är närmare tio tusen kronor det handlar om (programavgift och visumavgift) så jag vill bara smälla pannan i bordet. Nu har det gått över en vecka...
 
Wisdom Acadademy, en partnerskola till TANF Ghana (antaligen där jag kommer att jobba).
"Our school is not perfect, but to us it feels like home."  Like:a TANF Facebooksida
 
I onsdags tog jag min tredje vaccinspruta på Svea Vaccin. Denna gång blev det Gula Febern som jag är vaccinerad mot i 10 år, senast tog jag två sprutor, en i vardera arm. Första Twinrix-sprutan (Hepatit A och B) och en spruta för epedemisk hjärhinneinflammation (Meningokocker). Summan av detta är uppe i 1630 kronor, det är absolut inte billigt att vaccinera sig. 3/7 vaccinationer avklarade. Återstår gör en till Twinrixspruta, en spruta för Tyfoid. Sedan ska jag dricka lite Dukoral mot kolera och turistdiarré (härligt namn) och få utskrivet lite malariaprofylax. Det tar sig!
OBS! Glöm inte bort att du kan donera till TANF via min fond
 
 Nu är vi uppe i 15% av målet, tack till er som redan donerat ♥
1 Amanda:

skriven

Håll ut!!!

Kommentera här: