Åh, Ghana!

Flyget gick som smort, allt var perfekt. Klart det är drygt att flyga i typ 15 timmar men det gick riktigt bra. När jag klev av flyget här i Accra försattes jag i chock. Jag kunde inte andas, det var så, så fuktigt. Jag hade verkligen glömt vad jag har valt att utsätta mig för. Jag kan tänka mig att det är många människor som inte skulle kunna klara av det här utan AC. Men ändå är jag här, och jag har börjat älska att aldrig kunna frysa igen, haha. 
 
Vi har haft strömavbrott i princip ända sedan jag kom hit. Det kom igång natten till fredag en stund, men så var den borta nu när jag vaknade imorse, dränkt i svett. 
 
Jag har hunnit göra mycket under de dryga två dygnen jag varit här. Har fixat mitt ghananska sim-kort, har varit i skolan och hälsat på mina fantastiska elever från i fjol. Det var helt fantastiskt att kunna krama om dom. Laud tog mig ut till marken han köpt i Dodowa och jag var där och dokumenterade och kikade på hur det såg ut. Känns fantastiskt att ha kunnat vara med att bidra till en sån investering för organisationen. I dagsläget är de ju bara mark, men det är stort, och tankarna och idéerna kring vad som kommer hända där är fantastiska och att få vara här och se starten på allt ser jag som en riktig ära.

Laud, lika nöjd och glad som vanligt.
Många män i en bil
Vår mark, ca 4 tusen kvadratmeter.
Mitt tempo
 
Det var en fantastiskt varm dag ute på vischan, även om jag inte gjorde mer än att observerade och hejade på männen. Jag var knappt fungerande i den där hettan, jag däckade i bilen i skuggan av en dunkande huvudvärk. Har insett att det kommer ta ett tag innan jag är van antar jag. Men det är på gång!
 
Dessa män slet och slet för att rensa upp trädstammar och sly helt för hand så detta kommer ta sin tid. Självklart är jag ju här för att följa utvecklingen och det ser jag så sjukt mycket fram emot!
 
I fredags träffade jag även en kille jag snackade med på planet mellan Addis och Accra. Han var från Malawi, på väg till Sierra Leone. Malawi är ju bra tänkte jag, så vi träffades och han kunde tipsa om saker att göra och tänka på i Malawi. Man får inte vara dum! Här ska det nätverkas! Så var vi ute på vad jag tror är Accras motsvarighet till Ibiza. Riktigt fint uteställe! 
 
Idag söndag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. Men det blir nog till att ta en tur till Teiman. Bara gå och vara. Köpa lite frukt, fried yams. Jajemän! This is Africa. Och jag älskar det!
1 PELLE:

skriven

Om det är varm åt dig, Ska jag skicka lite snö till
dig?

2 Peter Magnsjö:

skriven

vad bra du är! Här är det bara massa blötsnö! Kör hårt i Ghana. Ha det bra!

Kommentera här: